telefonen er ikke et legetøj, hvorfor den ikke bør leges med
Børn & Teknologi

HVORFOR BABYEN IKKE BØR LEGE MED DIN TELEFON

Det helt lille barn putter ting i munden og skiller ting ad. Det er en helt særlig evne de har og er helt ubevidste om. Som forælder kan man stå uforstående over for hvordan ens baby fik splittet avanceret samensat legetøj ad, på 2 sekunders uopmærksomhed. Og det hele ryger i munden og undersøges. We know, we know! Men det er ikke altid at der bliver tænkt over hvad for noget skidt som der er i de genstande vi omgiver os med. Nogle gange er vi ubevidste om faren. Andre gange glemmer vi det, men har hørt det før. Og det er med god grund at vi glemmer. For der er mange der lader deres små børn pille ved deres mobiltelefon. Der er mange der giver børnene deres gamle telefon som legetøj. Det er rimelig normalt. Dog desværre ikke helt ufarligt. Men når vi ser mere at det, end advarslerne, er det let at glemme de gode argumenter for at det ikke bør ske.

Foto: Arun Thomas via Pexels

Småbørn + Mobiltelefon = Risiko

Men måske bør vi tænke over det endnu en gang. Godt nok skal barnet lære at håndtere teknik i en tidlig alder. Jeg ved det, jeg ved det… Og vi forældre bør da også kunne bruge mobilen‌ i børnenes nærvær. Men hvis det er på bekostning af barnets sikkerhed eller helbred er det måske værd at overveje om noget skal ændres på. om vores vaner skal justeres.

Din telefon kan være farlig

  • En mobiltelefon indeholder en masse plastik og metal og selvom det er forskelligt hvordan, og af hvad de er lavet‌ af, er der ikke tænktdet lille barn i produkt udviklingen. En mobiltelefon indeholder tungmetaller og en masse forskellige kemikalier. Og det er desværre også selvom batteriet er fjernet. Er batteriet ikke fjernet, så bør man vide at sådan et godt kan eksplodereisær i de gamle modeller.
  • En mobiltelefon indeholder mange små dele og nogle af dem er da også skarpe. Hvis dit barn skulleskilt telefonen ad, kan han eller hun få fat på de små dele indeniBørne leg som involverer sandkasse, vand og sol eller at smide med ting, kan hurtigt sætte en mobiltelefon hårdtprøve. Det kan eventuelt resultere i en splittet telefon. Almindelige telefoner har nu aldrig været tiltænkt baby og børne-leg.
  • En mobiltelefon udsender stråler. Når vi bruger WiFi, 3G og 4G netværk er der elektromagnetiske stråler i brug. Hvorvidt disse har forbindelse til kræft er stadig ikke bevist, men det er mistænkt. Babyers kranier, der endnu ikke færdig udviklede vil i højere grad end voksnes blive påvirket af strålerne. Derfor rådes det at man holder mobiler (babyalarmer har endda også været under kritik) langt væk fra babyers og små børns hoveder. Især under den lange nattesøvn.

Reducere faren

Hvis du lader barnet lege med en telefon kan det være farligt men det kan da også være svært at undgå‌ at dit barn får fat i telefonen. Og det er en udfordring at indordne sig, for hvem i dag er så analog at de eksempelvis ikke bruger vækkeuret i deres smartphone? Eller har deres mobiltelefon liggende tætderes egen seng og derfor også det lille barn. Måske har telefonen i hånden mens de ammer. –Vores telefofoner fylder rigtig meget og er en stor del af vores dag. Men hvis du lægger den lidt længere væk når den ikke bruges og tænker lidt i at reducere strålingen i hjemmet generelt, så er du rigtigt godtvej. Hvis det virker som en hård opgave så husk på hvor meget du nu allerede klarer som forælder‌. Du arbejder allerede dagligt med at sørge for at dine kære ikke kommer til skade.

Er du stadig ikke overbevist? -En stigning i antallet af mennesker med kræft i hjernen‌ som mistænkes at kunne forbindes‌ med øgningen af elektromagnetise stråler, kan måske gøre‌ det?


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *