telefonen er ikke et legetøj, hvorfor den ikke bør leges med
Børn & Teknologi

3 GRUNDE, DET LILLE BARN BØR IKKE LEGE MED DIN TELEFON

Det lille barn putter ting i munden, det prøver at skille ting ad eller smider med ting. Det ved vi jo alle. Men det er ikke altid at vi får tænkt over hvad for noget skidt som der er i de genstande vi omgiver os med. Nogle gange glemmer vi det, selvom vi har hørt det før. Og og med god grund, der er jo mange der lader deres små børn pille ved deres mobiltelefon, giver dem deres gamle telefon som legetøj eller har deres mobiltelefon liggende tæt på deres egen seng og derfor også det lille barn. Det er rimelig normalt og kan også være svært at undgå.

Foto: Arun Thomas via Pexels

Småbørn + Mobiltelefon = Risiko

Men måske bør vi tænke over det endnu en gang. Godt nok skal barnet lære at håndtere teknik i en tidlig alder og vi skal da også kunne bruge det vækkeur der er i mobilen, men hvis det er på bekostning af barnets sikkerhed eller sundhed er det måske værd at overveje om noget skal ændres på.

  • En mobiltelefon indeholder en masse plastik og metal og selvom det er forskelligt hvordan og af hvad de er lavet, har de aldrig været tiltænkt baby og børne-leg. En mobiltelefon indeholder tungmetaller og forskellige kemikalier.  Og det er desværre også selvom batteriet er fjernet. Er batteriet ikke fjernet, så bør man også vide at sådan et godt kan eksplodere.
  • En mobiltelefon indeholder mange små dele og nogle af dem er også skarpe. Hvis dit barn skulle få skilt telefonen ad, kan han eller hun få fat på de små dele indeni. Børne leg som involverer sandkasse, vand og sol kan også hurtigt sætte en mobiltelefon hårdt på prøve og eventuelt resultere i en splittet telefon.
  • En mobiltelefon udsender stråler. Når vi bruger WiFi, 3G og 4G netværk er der elektromagnetiske stråler i brug. Hvorvidt disse har forbindelse til kræft er stadig ikke bevist, men det er mistænkt. Babyers kranier, der endnu ikke færdig udviklede vil i højere grad end voksnes blive påvirket af strålerne. Derfor rådes det at man holder mobiler (babyalarmer har endda også været under kritik) langt væk fra babyers og små børns hoveder. Især under den lange nattesøvn.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.