Tests & Underholding

TEST DIG SELV:
ER DU AFHÆNGIG AF DIN SMARTPHONE ?

Der findes mange tests der kan fortælle dig om du er afhængig af din smartphone. Ofte er de dog ikke så transparente, altså vi kan ikke se hvad der gør at vi får et bestemt resultat. Vi kan selvfølgelig regne på det, udfra spørgsmålene, men hvad i vores svar der gør at vi trækker i den ene eller anden retning kan være uvist. Men når man kæmper med en afhængighed kan det være essentielt at man er bevidst om sine negative handlingsmønstre. Med denne test kan du blive bevidst om hvad faresignalerne er. Hvis du selvfølgelig tager testen til ende..

OBS. Jeg er ikke uddannet psykolog, vil du have en reel og 100% korrekt vurdering bør du testes af en læge eller psykolog. Denne test er udviklet fordi en afhængighed også kan håndteres af en selv. Og i mange tilfælde komme under kontrol med selvhjælp og støtte fra ens omkreds. Så hvis du mistænker at du har et problem med afhængighed kan du selv prøve at sætte ind før du kontakter sundhedsvæsnet.

 

Sker det nogle gange at du bliver gal eller vælger et skænderi når folk kommenterer dit brug af smartphone?

Du har oplevet tegn på Fomo (fear of missing out)? Altså du har et stort behov for at komme online og se hvad der er sket. Måske kan det enda være et problem når du spiser eller har 2 sekunders pause - du vil gerne lige tjekke Facebook eller snappe, hvad end du nu bruger.

Kan du blive irriteret, urolig eller frustreret hvis du ikke har din telefon på dig eller hvis din telefon er løbet tør for strøm?

Oplever du at høre/føle fantomsignaler fra din telefon. Fx du syntes den vibrerer, men når du tjekker den er der ikke noget?

Hvis telefonen ringer eller der tikker en SMS ind, tjekker du så telefonen prompte? Har du behov for at være en pligtopfyldende smartphone bruger? Og det er selv når du ikke venter en vigtig besked?

Kan det være svært at koncentrere sig om samtaler, arbejde og opgaver? - Og tænker du på din telefon og planlægger det du lige skal finde, når du får mulighed for at tjekke den igen?