digitalmor-Instagram funktionen som alle forældre til teenagere bør kende
Ung med social media

INSTAGRAM FUNKTIONEN SOM KAN FJERNE ONDE KOMMENTARER

Du kender måske til shadow ban, som er noget der påvirker dine insta opslags rækkevidde negativt..

Men instagram giver nu brugeren magten og lader os benytte funktionen – og det er rigtig gode nyheder for forældre til børn der har instagram-kontoer.

Ond kommentar på Instagram

Shadow banning (eller restrict funktionen) bliver gjort muligt for os, i kampen mod mobning online og det kan aktiveres med det resultat at personen der er blevet “banned” godt kan kommentere men at kommentaren vil være usynlig for alle andre end personen selv.

Det er især brugbart ved begyndende cybermobning, i situationer hvor et barn oplever unødvendige negative kommentarer eller kommentarer der er direkte ondskabsfulde.. Og det gør dig istand til at reagere tidligt eller ved en formodning om mobning.

At shadow banne kan nemlig have den effekt at mobning der måske kan udvikle sig til systematisk mobning, istedet bliver taget i opløbet. Den digitale chikane kan nemlig tage fart når når en negativ eller ond kommentar får reaktioner. Men hvis personen der skriver negative kommentarer oplever at deres kommentarer ikke sætter noget i gang eller får nogle likes vil de måske stoppe.

Men selvfølgelig kan det opdages hvis man bliver shadow banned. Hvis to brugere sidder sammen vil de kunne opdage at en kommentar ikke er synlig. Men det lader til at Instagram også har tænkt lidt i de baner.

Restrict/shadow ban funktionen gør at kommentarer vil være umiddelbart usynlige. Men faktisk kan modtageren vælge at se beskeder, helt slette dem eller gøre dem synlige igen. (Det gør dig i stand til nærmest at screene kommentarer og derved undgå krænkende eller onde kommentarer).

Derudover vil private beskeder(direct message eller DM) der bliver sendt, ende op i en form for spam folder(message request).

-Og man kan overveje om det at shadow banne folk giver udtryk for at man ikke gider finde sig uretfærdigheder og dermed lægger en dæmper på situationen eller om det vil provokere folk yderligere. Eller endda om folk der føler sig provokeret af at blive shadow banned ikke ville være blevet provokeret af hvad som helst andet.

Vil du selv prøve funktionen af?
Du kan shadow banne folk ved at swipe til venstre på en af deres kommentarer ellers kan det gøres på deres profil eller via dine egne settings under privacy

Vil du have adgang til DigitalMor’s Ressource Bank? Så tilmeld dig herunder:


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *