adults-affection-baby-Digitalmor
Familieliv

KÆRLIGHED EFTER BABY


Her for tiden skal der intet til at irritere mig. Min partners humor kan få mig til at forlade rummet. Oftere end jeg bryder mig om, udbryder jeg et ironisk og bitchy betonet: sjovt! Alt hvad vi gør irriterer den anden. Gnisten er væk! De dage hvor jeg kiggede dybt i kærestens øjne, fik sommerfugle i maven og følte mig som den heldigeste kvinde i verden føles rigtig langt væk. For med et barn på armen der vil have mad, nu, en partner der spørger hvor opladeren ligger, er jeg meget langt fra den romantiske tosomhed. Den ene skriger og det får den anden til at råbe højere. Det sker at jeg forestiller mig at jeg med et ondt blik kan få min partner til at forsvinde. At han fordufter med et: Puff! Det er desværre ikke sjældent at den slags sker hjemme hos os.

Jeg kender det alt for godt

Indrømmet der er øjeblikke hvor ikke alle verdens millioner kunne få mig til at stryge min mand kærligt henad armen. Hvor hvor tanken om at synge rapanden Rasmus på ongoing repeat er langt mere tiltalende end at give min ægtefælle et øjebliks opmærksomhed. Hvor min partner ville ønske at jeg bare holdt min kæft. Hvor ingen verdens undskyldninger ville gavne forholdet. Spørgsmålene vi stiller hindanden kommer fra tvivl frem for interesse interesse i hindanden. Og hvert svar nærer vores afsky.

Bliver vi inviteret ud er det med stor glæde at vi skal være sammen.. Med andre!.. Det er en ond cirkel og der er ingen af os der vil bryde den. Hvordan kom vi dog hertil? Needles to say, forældrerollerne har ikke gjort meget godt for vores forhold. Eller vi har endnu ikke lagt nok arbejde i vores post baby forhold..

Kærlighed? Hvem os? 

De dage hvor man hellere vil knuge sin baby frem for sin partner. Når ens ægtefælle er så s….. irriterende at man kunne slå hovedet gentagende gange ind i en væg, de dage er nok ikke de bedste dage for forholdet. Den man engang elskede og beundrede så meget at man valgte at lave et barn med dem kan efter en baby’s ankomst, pludselig blive super irriterende.. Og hvor det måske var forventeligt at barnet var den største udfordring kan man blive helt blæst omkuld når man erfarer at ens partner er ligeså stor en udfordring.

Hvordan kan man komme så let fra at mene at manden er perfekt-til det ville være perfekt hvis du lige tog en laaaaang aften ude med drengene. Og hvor begyndte problemet egentligt at opstå? Læs videre og jeg vil præsentere nogle af de problematikker som mange forældre kæmper med.

Det handler meget sjældent om at give en undskyldning. Forældre har nemlig en fantastisk evne til at børste støvet af sig, rejse sig og fortsætte. Og hvor en undskyldning ikke kan bruges til særligt meget kan reele ændringer tilgengæld. Af den grund virker det meget bedre hvis den ene i forholdet bryder det negative mønster og sætter gang i et positivt. Og der er ingen dage der er for dårlige til at prøve at ændre dette mønster.

Det skal selvfølgelig være noget som begge parter skal pleje og holde ved lige. Ellers vi alle de negative aspekter højst sansynligt vende tilbage, ret hurtigt.

Teknologien tester os

Som om det ikke er svært nok at skulle leve med alle de “kvaliteter” som man indser ens partner besider så er der oveni også kommet en anden udfordring ind i jeres liv som gør din “bedre halvdel” ekstra belastende. 

Teknologien der omgiver os. Og forstyrrer os. Også når den er i hånden på din udkårende som du prøver at få kontakt til. Det kan godt virke udfordrende for den generation der har prøvet at leve (næsten) uden. Og når man er vokset op i en familie der kiggede hindanden i øjnene når nogen sagde noget, kan det virke super stødende når ens partner svarer en uden at kigge væk fra telefonen.

Det er ikke længere kun jalouxi over hvem der nu skrives med på messenger eller følges på Instagram. Telefonen er i langt højere grad blevet en genstand som afløser intimiteten med ens partner. I mange parforhold er der en følelse af at “konkurrere” med partnerens telefon. Og det kan være hårdt at føle sig fravalgt for en lille elektronisk genstand.

Tid til hindanden

Det er vigtigt at få tid til hinanden. Især når man begynder at irriteres over sin partner. Hvor modstridende det end lyder. Flere efterlyser små øjeblikke med kæresten, et glas vin efter barnet er lagt, en gåtur inden barnet skal hentes eller bare et øjeblik uden barnet i centrum. Til de ønsker, kan der ofte, opstå et modkrav om en reel date, godt med tid og et barn der skal passes ude. Måske enda suppleret med krav til barnepigen, dagens forløb og datens udfald. Pludselig bliver det virkelig virkelig svært at gennemføre. Det er langtfra alle familier der, helt praktisk, kan indkorporere denne løsning. Og hvis ikke det er yderst kompliceret at organisere den slags med et lille barn i hjemmet, så er det krav som kan give kolde fødder eller præstationsangst. 

Istedet for at forvente store armbevægelser, kurtisering og at blive revet langt væk fra hverdagens trivielle pligter er det langt mere realistisk at tage de små børnefri øjeblikke og gøre dem til noget helt specielt.

Og den føromtalte udfordring med teknologi kan heldigvis vendes til noget brugbart og sjovt for det prøvede par. Mere end nognesinde kan frække beskeder og samtaler nemlig give langvarig værdi. De trætte forældre kan nemlig bruge deres smartphone til “telefon dates” eller pirrende beskeder. Det kan nemlig godt betale sig at være lidt effektiv, når hverdagen efterlader minimum tid til smiger og flirt. Og ofte skal der ikke så meget til for hungrende og travle forældre. Men, be warned! Det kan eskalere hurtigt. Så gør kun ting som du kan stå ved, alt for mange er allerede blevet ydmyget pga teknologiens sikkerheds “brister”.

Opdragelse

Forberedelse kunne ikke redde mig fra denne knibe. Jeg har brugt år på at sikre mig at min kæreste ville opdrage et barn efter mine overbevisninger, før at jeg satte et barn i verden med ham. Men jeg må indrømme at jeg er blevet talt efter munden og at min indsats har været spild, for den dag idag diskuterer vi precis samme ting. Bare langt mere ophedet.

Opdragelse er for mange en rigtig stor bekymring og hvis ens partner har haft betydelig anderledes opvækst kan det især skabe gnister. Men det er nu engang en deltagende forældres krav at have noget at sige om barnets opdragelse.

Ofte kan det faktisk give lidt mening at give slip. For forælderen. Og forholdet. Og selvfølgelig skal et barn have faste rammer men det skal også føles at det omgives af kærlighed. Det kan derfor gavne kærligheden og barnet hvis man (da bare nogengange) siger pyt til det vand der ryger på gulvet og istedet svinger sin udkårende lidt rundt i stuen. 

Hvis ikke det som i er uenige om er noget som kan skade jeres barn, som trusler, tomme trusler, negativ manipulation – som at give barnet dårlig samvittighed hvis det ikke gør som ønsket, og andet i den dur, så burde i kunne skiftes til at få ret. Hos mange par opstår der problemer når barnet skal ligges, hvis barnet græder mere med den ene end den anden. Og i den situation kunne man meget vel prøve at rykke sig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *