phubbing i forholdet kan være rigtig svært at komme til livs når begge parter i forholdet er glade for at bruge deres mobil
Digitale forældre

RÆKKER DU UD EFTER DIN TELEFON NÅR KÆRESTEN PHUBBER DIG?

Det virker ret ironisk. Hvis man er ked af at kæresten phubber, trækker man sin egen telefon frem og begynder selv at phubbe. Ikke desdo mindre er det ofte resultatet.

Så hvorfor gør vi det? Det er ikke kun elementet af hævn der gør at den sårende handling gengældes. For faktisk sidder mange af dem der phubbes med et reelt ønske om at komme phubbing til livs. 

Det der sker når kæresten phubber dig

Det kan være sårende og frustrerende når din kæreste phubber dig. Men det gør bestemt ikke argumentet stærkere når den der bliver phubbet selv begraver hovedet i telefonen lige bagefter og phubber tilbage.

Det er der 2 rigtig gode grunde til at du kommer til at gøre alligevel:

  • Du prøver at dulme de negative følelser
  • Phubbing begynder at virke mere og mere normalt

Det kan være svært at forstå hvorfor man rækker ud efter et objekt som man er generet af. Især når man ikke tror på at ild skal bekæmpes med ild, men det er ikke altid den bevidste handling der gør at vi kommer til at gengælde.

I lige precis det her eksempel hvor telefonen er genstanden der er problemet er det nemlig essentielt at kigge på hvad telefonen også er for den der oplever at blive phubbet.

Telefonen fungerer som et quick fix på mange af de følelser og ting vi døjer med. Telefonen bruger når vi har behov for af få det “bedre”. Lidt ligesom slik eller chokolade er det for nogen. Når vi mangler stimulans, oplever ensomhed, træthed eller udbrændthed er der mange der griber efter telefonen.

Vi bruger alle sammen smartphones til meget og det er let at “zone ud” med den. For nogle er telefonen er et godt værktøj når man fx vil signalere at man vil sidde i fred i bussen.

Og det er blandt andet disse aktive tilvalg der gør at vi ubevidst også bruger telefonen når ubehagelige følelser skal dulmes. Vi er simpelthen så vandt til at bruge telefonen som “plaster” og hjælpemiddel i rigtig mange situationer.

Men resultatet er desværre at phubbing kommer til at virke mere og mere normalt. Og jo mere normalt vi synes det er jo mere lader vi det foregå.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *