amme-hjerne og barsels problemer
Familieliv

BARSELS BOBBEL

Når man er ny på barsel kan man være ret påvirket af det der ammehjerne. Man lever i en “barsels-bobbel”. Man har super travlt med at knytte sig til sin baby, holde baby mæt, holde sig selv mæt og en eventuel partner. Det kan virke ret ligegyldigt hvad der foregår uden for hjemmets fire vægge. Med tiden vokser behovet for at vide hvad der sker og det gør behovet for at tale med andre voksne mennesker også.

Foto: Jennifer Murray via Pexels

Baby styrer showet

Det er bare ikke i en babys interesse at mor får set nyheder og livet med en baby er fuld af afbrydelser. Jeg har præsteret at se (læs: have kørende i baggrunden) tv2 news en hel arbejdsdag uden rigtig at få opfattet noget som helst. Er det derimod Baby Einstein der kører så skal jeg nok hurtigt få lært hvem der siger kuk-kuk og hvornår traktoren kommer. Please forstå mig, det er bestemt ikke i min bedste interesse.

Når man er på barsel lever man simpelthen bare i en bobbel. En bobbel med baby, blemærker, tigerspring… Ting som dem uden børn, lykkeligt lever, uden at vide noget om.

Kan jeg andet?

Derfor er det også være svært når man skal tilbage til job og hverdag uden baby når man har brugt det seneste år på at specialisere sig i børnemås og babymad. For ved man nu nok om alt det andet?? Tvivl om hvorhvidt man kan andet end at passe barn kan nemlig let snige sig ind, under en lang barsel. Pludselig har man speciale i babybleer og børnenumser. Alt andet er virkelig fjernt..

Jeg lever stadig lidt i min barsels-bobbel. Der er mange ting som jeg ikke ved er foregået, mange ting der virker lidt uvirkelige.

Jeg hører om kriminalsager og tænker: nåh, skete det virkelig lige hernede om hjørnet. Gys!

Jeg ser Trump i tv og news feed og tænker: is this for real?? Jeg ved ikke engang hvad fake news virkelig betyder.

Jeg ved ikke om jeg nogensinde vil kunne catche up med hele det år og lidt til, som “mangler” som var jeg M.I.A, havde været i isolation, på øde ø eller i koma.

Når jeg læser at misinformation på nettet var den globale trussel ifølge World economic forum i 2016, tænker jeg; det må jeg læse op på. Når jeg så finder ud af at det i 2018 var klima og teknologi føler jeg mig virkelig presset. Kan jeg nå at sætte mig ind i det hele og hvad hvis 2017 artiklen lyder ligeså interessant. Hvor skal jeg starte og hvor skal jeg slutte??

Lige for nu tror jeg at jeg starter med at ligge min søn ned for en lur og ser hvad morgendagen bringer.
En tier på at det alligevel er det samme som idag..

Måske er det hele også bare fake news.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *