Om DigitalMor

At blive mor er fuldkommen overvældende.

Jeg var på mange måder forberedt på kærligheden, beskyttertrangen, det at sætte et andet meneske før mig selv.

Hvad jeg ikke var forberedt på var opgaverne. Den evige række af pligter, hvor hurtigt de ville afløse hindanden og hvor lidt søvn jeg egentligt ville få.

Hvor meget jeg skulle kæmpe for tiden til at få denne lille familie til at falde på plads sammen. Hvor meget tid jeg skulle bruge på at få mælken til at løbe til, hvor meget tid jeg skulle bruge på at tørre gylp og vaske stofbleer.

Hvor svært det var at finde balancen.

For livet som mor var bestemt ikke så idylisk som min forestilling. Men heldigvis forberedte udfordringerne mig på det liv som ikke, forløbigt, havde udsigt til at blive lettere. For med den dejlige udvikling af min lille spire kom også frustration, afmagt og vrede.

For det er en sindsygt skræmmende følelse at sætte sin øjesten fri på vaklende ben. Det er en følelsesmæssig rutchetur at være forælder og man er konstant på jagt efter en løsning til et problem.

Og problemer er der mange af. Nogle er store og nogle er ubetydelige men virker enorme i øjeblikket. Og selvom jeg på mange måder var mor, før jeg reelt var blevet det, mener jeg at intet kan forberede en på de byrder og det ansvar man får når der kommer en baby ind i ens liv.

For selvom jeg mener at det at være mor er noget man kan være født til, er det endnu mere noget man træner sig god til. Man lærer at sluge nogle kameler, acceptere at man næsten intet styrer selvom man bestemmer det hele. Og man lærer at være bomstærk selvom man er så skrøbelig i form af det lille sarte menneske man passer på. Man lærer så meget. Men det er aldrig helt nok.

Jeg er blevet bedre til at lade opvasken vente og håret være uredt. Men jeg prioriterer stadig tiden til at tage hånd om enhvert problem for min lille familie. Både dem der opstår uforberedt og dem jeg forventer.

For på det område er jeg på ingen måder parat til at gå på kompromis. Måske er det et produkt af at blive mor som 30+. Måske er det på grund af min kompulsive trang til at være forberedt.

Men jeg syntes ikke at forældre skal pålægges mange flere bekymringer.

Derfor dedikerer jeg en stor del af min tid til digitalmor.dk. For jeg ser forældre bekymre sig. Undre sig. Jeg ser forældre famle i blinde for at løse problemer for deres børn. Jeg ser frustrede forældre og stressede unge. Og nogle gange hører jeg om børn der har været i direkte fare eller udsat for ydmygende ting.

Det er problemer som jeg helst så at vi var foruden men det er også et område hvor jeg har en masse ressourcer som jeg gerne vil dele med andre.