Sådan håndterer du en internet troll
Digital familie

HÅNDTER TROLLS EFFEKTIVT

Åhhh, de internet trolls.. Det kan være latterligt sjovt at læse deres ligegyldige kommentarer. Men når man sidder i den modtagende ende, kan de være møg irriterende. Det kan være super svært ikke at svare med; Hvem f….. er du? Hvem spurgte dig? eller; Who cares?… Men desværre er det lige sådan en reaktion en troll ønsker. Og ja en troll forsøger helt sikkert at irritere dig men håber også på en reaktion som kan eskalere situationen yderligere. En troll er helt forberedt på at levere endnu et flabet kommentar. Men ofte er en troll uforberedt på at at den fejler i at provokere. Derfor skal du prøve at lade en irriterende kommentar prelle af på dig. Med et comeback der er kommet fra en behersket og kølig tilstand kan nemlig være det der gør at det er “din troll” der går derfra med følelserne i kog.

Foto: Daria Shevtsova via Pexels

Sådan kan du håndtere det

Brug gerne din tid på et godt comeback. Trolling er totalt uvigtigt, hvem går egentlig op i om de må vente? En troll går selv op i at der er en underholdningsværdi i det den leverer. Selvfølgelig på din bekostning… Derfor skal du også bare tage din tid. Gode ting tager tid! Og nogle gange er man for travl til idioter. Eller med andre ord: du prioriterede og de blev nedprioriteret.

Der er forskellige muligheder for et comeback. Eller mangel på, som altså er rigtigt irriterende for den der sidder og venter på dit svar. 🙂

Hvilken løsning du er til kommer i sidste nok an på din personlighed, situationen og dit overskud på dagen.

Vær kærligt nedladende

Du kender måske passiv-aggressiv. Det her er liiidt det samme. Som fx at sige; Jeg kan høre at det irriterer dig og det har du ret til at være, men vi skal alle sammen kunne være her. Hold det helt basic og efterlign trollen’s ord. Hvis han hun siger noget er provokerende, så sig måske; det er tydeligt at du føler dig provokeret men det lyder lidt privat. Nogle gange falder de i og nægter at være provokeret alligevel. Hehehe

Vær faktuel og ærlig

Fx: Det her er hvad jeg synes og og det er et frit land vi lever i. Smid gerne en smiley med. Men ligemeget hvad så skriv kun ting du virkelig mener. Så er du nemlig ikke til at skyde igennem. Og stå ved det du gør, du behøver slet ikke forklare dig selv. Det eneste du helst bør undgå er at fortælle din følelsladede mening om den der troller eller hans handlinger. -Hold en vis distance til det skidt der bliver skrevet. Husk på at når en troll bliver rigtig vred og du ikke bliver, at han/hun bare får en smag af sin egen medicin. Muhahaa

Humor

I forbindelse med en af løsningerne ovenfor kan det være befriende at bruge humor mod en troll. Måske kan i alle sammen få et godt grin- inklusiv den der troller. Men det kan godt blive rigtigt sjovt og man skal nok lige stoppe mens legen er god. Man kan godt se en troll blive afledt af noget sjovt, men så pludselig vende tilbage (til dril, provokation eller bedrevidenhed) for fuld styrke. Så smid en lille sjov bemærkning og gå så videre i dagens program.

Ignorer

Der er noget med mennesker og de energier vi udsender. -Vrede har det med at smitte af. Road rage er et eksempel mange kan genkende. Fx. man får et møgfald af en fremmed som man kan se køre videre i god stemning. Men det føles ikke som om man selv er i god stemning længere. Man er måske vred, sitrede, ked af det eller bange. Måske det hele på en gang. Men med lidt øvelse kan man lære at være totalt upåvirket (i de fleste situationer). Det handler om at vide at den slags situationer altid kan opstå, at du ikke fortjener den behandling og at personen der “flipper ud” er den der håndterer situationen forkert. Når du ikke lader dig påvirke kan det derimod virke provokerende på den der er ophidset.

Har du nogle oplevelser med trolling sjove, ubehagelige eller ligegyldige? Er du selv troll vil jeg også rigtig gerne høre fra dig! Jeg hører nemlig at det giver et kick når man troller og at det er ret vanedannende??

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *