Skønhed og teknologi DigitalMor.dk
Skøn & Sund

SKØNHED OG TEKNOLOGI

Min søn blev for nyligt fætter. Og jeg modtog et billed af en nybagt mor, som udover at have den glød som kærligheden til ens lille baby giver en, var velfriseret og havde eyeliner på. Hun var super lækker. Måske kender vi alle sådan en mor, jeg har en lillesøster som altid formår at ligne den bedste udgave af sig selv. Min søns vuggestue pædagog er også altid lækker. Der er bare nogen der har fat i noget og jeg vil det samme. Dette indlæg skal derfor dedikeres skønhed og velvære – mest til os der kæmper for at få tid til mascaraen, men bestemt også til dem der klarer at opprioritere skønhed. Jeg har bare et krav.. Det skal være let, enter: the internet!

Dette indlæg indeholder reklame links. Affiliate produkter er markeret med *

Den lækre mor

Nogle mødre er ekseptionelt gode til at tage sig af sig selv. Jeg har altid håbet at jeg ville blive sådan en mor.. Man skal jo elske sig selv før at andre rigtigt kan elske en, siger de.. Jeg syntes at det at være lækker er en gave, både til en selv, ens mand og børn. Jeg tænker at det må være rart for familien at have en mor med rundt, når hun ikke ligner,, ja hvad jeg ligner lige nu. Og jeg syntes at de mødre der ser lækre ud ser ud til at have et overskud. Jeg undrer mig om det overskud udspringer fra en tilfredshed. En tilfredshed som kommer fra at være ren, velklædt og lækker. Jeg har selvfølgelig kæmpet med tanken; deres barn kan ikke være lige så krævende som mit.. Men den tanke bunder vist kun i jalouxi.. 😉

Source: www.gratisography.com via pexels
Skøn med teknologi?

Teknologi har både været årsag til negative og positive ting på skønhedsfronten. Foruden de uopnåelige idealer vi bliver bombarderet med i det digitale univers, så har vores brug også en effekt på vores udseende. At brug af skærme formodes at kunne irritere og udtørre vores hud og give dårligt indeklima, er ingen ny information. Men smartphone face er nu også en ting der spænder ben for det at være rimlig lækker. Læs mere om det længere nede i indlæget og få også løsningen.

Men på trods af alt det skidt teknologi kan forsage så har det også bragt en del godt med sig. Vi kan få skønhedsprodukter skræddersyet til os, prøve en fancy hudanalyse eller afprøve et nyt look ved at uploade et billed og bare klikke  igennem mulighederne. Og i min optik, aller vigtigst; Google sig til gode løsninger. At optimere sine skønheds rutiner er derved blevet langt lettere. Viden om hvordan man laver krøller uden varme, ligger en perfekt eyeliner og andet er ikke længere forbeholdt de skilled og ultra øvede. The secret is out!

At justere sine rutiner

Når man bliver mor er der bare vigtigere ting end hudpleje og makeup. Og det kan godt komme som et chok for nybagte forældre at der heller ikke rigtig er tid til at bade. Mumslounge.com skriver om hvordan skuespilleren Emily Blunt, i et interview med Instyle, fortæller at hun ikke badede i en uge efter hun fødte. Før jeg selv fik min søn var det ikke common knowledge. Min egen mor joker om hvordan hun tiede om hvor hårdt det var at blive mor, i frygt for ikke at få nogle børnebørn.

Charlotte Torpegaard er kendt for sine effektive skønhedsråd til den travle mor. Hun er også forfatter af bogen Yummy Mummy. Hun er især fortaler af den røde læbestift til den travle kvinde. Jeg selv vil gerne fremhæve shampooen med aktivt kul. Den gør det muligt at strække tiden mellem hårvask. Den markedsføres ofte som henvendt til fedtet hår, men jeg selv som har tørt kruset hår kan kun anbefale den til den hårtype også

Man får bare utrolig lidt tid til sig selv og derfor kan det være så essentielt at man får justeret sine rutiner. At man finder de ting der har den bedste effekt eller finder nye metoder til at gøre det der får en til at føle sig fin og klar til at indtage verden.

Google and you shall find

Det kan faktisk være ret overvældende at blive mor. Det er ikke for sjovt at mange mødre kalder sig selv blæksprutter. men hvad gør man så når man har 5 minutter til sig selv inden babyen vågner og maden skal tilberedes og man er løbet tør for produkter? Man tænker da kreativt og bruger bedstevennen Google.

Løsningen på det meste er heldigvis let til at google sig til. Der er oceaner af gode råd (og også sin del dårlige og ulækre). Men uanset er det let lige at finde det skønhedsråd med honning man ikke lige kan huske hvordan precist lød.

Kreative løsninger når det hele brænder på

Løbet tør for olie eller serum, din babys d-dråber, det her trick er ikke fundet på nettet. Jeg har selv måtte afprøve men nu finder du det på nettet. 

Stresset og trist hud pludselig opstået?

Skintonik: Mælk på en vat rondel – Kleopratra’s trick justeret de moderne travle tider.

Eller:

Mix en maske af yoghurt, honning eller andet du lige har. Selv rå kartoffelskiver har en god effekt! – især på pigmentforandringer.. Har du været en af de mange der har lidt af den såkaldte graviditets maske (melasma) kan dette også hjælpe.

Citronsaft i fortyndet version eller æblecider eddike – ja man må lide for skønheden? du skyller selvfølgelig af igen. Eller anden most frugt i din ansigts maske. Med frugtsyre kan du faktisk give dig selv en skånsom og naturlig kemisk peeling. Gå blidt til værks til du kender din huds grænse! Og vær påpasselig med sollys.

Vi vil være fri for skadelig kemi

Indholdsstoffer i hudplejeprodukter er i det hele taget noget der interesserer forbrugeren mere og mere. Og internettet har banet vejen for at forbrugeren let kan finde oplysninger om indholdsstoffer. Vores viden gør at vi påvirker producenterne og de produkter de udvikler. For vi siger i stigende grad nej tak til diverse ingredienser. Og jo, producenterne kan sagtens finde noget nyt skidt af putte i deres produkter, men væbnet med interesse og internet er det bare et spørgsmål om tid før det også bliver afsløret. Så længe forbrugeren går op i indholdsstoffer, vil det være en risiko at bruge “skadelig” og “unødvendig” kemi. Det kan nemlig skade brandets omdømme og troværdighed. En trussel for virksomhederne er også at flere kaster sig ud i at lave deres produkter selv. De produkter man skal bruge til at lave sin egen hudpleje er desuden rigtig nemme at skaffe.

På nettet har jeg fundet utallige opskrifter på cremer. Altså af den hjemmelavede slags. Noget jeg begyndte at lave da jeg var gravid og (som mange andre) blev opmærksom på hvad jeg udsatte min krop for af kemi. Det er nemt at lave og jeg har fuldstændig styr på indholdet.

DIY -advanced

I dag laver jeg selv de vildeste cremer og de er altså fantastiske til et tørt indeklima (og hjemmets mange skærme, ja!) da de ikke indeholder vand. At lave sine egne produkter er den ultimative løsning til problemhud. Det er utroligt hvilke opskrifter du kan finde på nettet. De cremer jeg bikser sammen kan desuden også fikse min søns børne eksem som ingen andre apotek cremer kan. Total multi produkt! Jeg laver en lille batch til ham uden essentielle olier (en lille omgang gør at han også kan have fingrene i uden at jeg skal bekymre mig om holdbarhed) holdbarhed bliver dog en smule forlænget da jeg smider noget ren E vitamin* i, det er det man også kalder tocopherol og det har en naturlig konserverende effekt samtidig med at du tilføjer et vitamin som hjælper huden med elasticitet fordi det hydrerer, beroliger og er rigtig god til urbane mødre da det beskytter mod og bekæmper forureningens negative påvirkning .

Hvis du har interesse i sådan en simpel opskrift så smid en kommentar og så laver jeg et indlæg om det.

Effektiv shopping

Er du ikke til store bestillinger af naturprodukter, utallige prototyper og baksen med egne opskrifter kan du bare bestille en special lavet creme, serum eller andet. Med den teknologi der findes er der mange der tilbyder specialsyet hudpleje. Det custummade er jo vildt hypet for tiden. En af de mere betalelige er skrevet om neden for. Derudover er det en drøm at kunne få sine produkter leveret til døren. Så er der den tid mere til baby og beauty.

Creme designet til dig

Helloskin* er en creme som laves efter din huds behov. Via deres hjemmeside svarer du på nogle spørgsmål. Du slipper derved selv for at vide en masse om hvad de enkelte komponenter gør og teste dig til din huds behov som med DIY projektet. Helloskin giver enda en indholdsliste efter testen så du kan se hvad de putter i din creme. Jeg fandt godt nok at min indeholdte mineralsk olie, men dette kan jeg læse mig frem til i selv de aller dyreste og enda i økologisk reklamerede produkter. Jeg er godt nok en freak for vegetabilsk olie men må jo indrømme at jeg endnu ikke har fundet en god creme, over the counter, som er uden mineralsk olie.

Lige nu kan du prøve din egen creme uden at binde dig til deres abbonement service (du finder tilbuddet på deres forside), du betaler kun for fragten. Jeg har allerede sendt min bestilling afsted.

En creme med navn på er også en rimlig cool gave til den nye mor. Man kan nemlig godt tage testen på vegne af andre

Men lad os vende tilbage til det der smartphone face, eller,, hængefjæs :/

Hængefjæs? Hvem, mig?

Smartphone face er et problem der opstår når vi bruger meget tid på at kigge ned, på vores telefon. Ansigtsmusklerne får simpelthen mindre træning og huden begynder at hænge. Nooo!. “Chin saggin” som det også kaldes gør altså absolut intet godt for vores udseende.. Jeg må indrømme at jeg selv har været ude for det og det så ud som om jeg var ældre og vejede mere.. Men løsningen er derude og det er pretty simple..

Løsningen på det såkaldte smartphone face kan findes i bla.

  • Ansigtsmasage
  • Gua sha
  • Jade rulle
  • Øvelser eller face fitness

Ansigtsmassage, Gua sha og Jade rulle er basicly, samme ting. Værktøjet er bare forskelligt. Det handler om at massere ansigtet og om det så gøres med hænderne eller et værktøj i sten som med gua sha og jade rulle er egentligt ikke så vigtigt. Ligemeget værktøjet er det effektivt. Og ligemeget hvilket værktøj du vælger er der masser af videoer på youtube der beskriver fremgangsmåde.

Facefitness til dit smartphone face

Øvelser kan du også google dig til og de virker altså langt mere effektivt på smartphone face end massagen og virkningen holder længere. Det er selvfølgelig noget som jævnligt skal holdes ved lige, men denne face fitness er slet ikke noget man behøver at gøre så ofte for at ungå det afslørende “hængefjæs”.

Facial Fitness with Kandee Johnson for Glamour magazine via Youtube

Jeg har valgt en video der fik mig til at grine. For grinet har også en god effekt på et smartphone face. Men bare roligt der er masser af videoer at vælge imellem og ligemeget hvilken du vælger er du garanteret et godt grin, ihvertfald over egne øvelser..

Tak for at læse med! Og har du selv nogle gode triks til at se godt ud i en travl hverdag?