hvordan du kan bekæmpe strækmærker
Skøn & Sund

SLIP FOR STRÆKMÆRKER

At undgå strækmærker er altså hårdt arbejde, jeg vil ikke lyve, men det kan lade sig gøre. Det lå i kortene at jeg skulle få strækmærker. Det ligger i familien sagde min mor. Og jeg tog altså 40 kg på under min graviditet. Men var jeg “heldig” at undgå strækmærker på maven. Altså heldig, er hvad jeg får at vide, jeg er. Det er ikke hvad jeg selv tror. Jeg prøvede nemlig alt for at undgå dem. Jeg søgte alle de steder jeg kunne og afprøvede alle de spøjse teorier jeg faldt over. Jeg begrænsede mig kun af to ting: det skulle ikke være skadeligt og det skulle ikke være særlig dyrt. Jeg satte ind med “hårdt” arbejde. Og hvor jeg undgik strækmærker på maven, fik jeg dem altså på lårene- hvor jeg plejede huden som sædvanligt. Sjældent.

Nu fortæller min mor at jeg må have arvet det fra min fars familie – altså min tendens til ikke at få strækmærker 😀

Foto: via Pexels

Dette indlæg indeholder affiliate links.

Hvis jeg har fanget din interesse så læs videre for jeg vil fortælle dig hvad der hjalp mig til at undgå de irriterende mærker på maven..

Væk med de mineralske olier, parfume og vandholdige cremer

Glem alt om bio-oil. Den indeholder mineralske olier og duftstoffer. Hvis man vil fugte ordentligt igennem er det 2 ting som der ikke bør bruges. Jeg  havde en sart næse under graviditeten og synes at den var møg ubehagelig at bruge pga. parfumen. Min mave blev heller aldrig gennem fugtet og den kløede faktisk nogengange. Bio-oil var det første jeg prøvede mig med og min mave var altså endnu ikke helt stor. Det er det samme med mange babyolier – de indeholder mineralske olier, og cremer som indeholder en del vand. Jeg siger ikke at det ikke vil virke, det var bare ikke det jeg havde succes med. Det er dog ofte først i de sene uger at strækmærker begynder at titte frem. Og det er ikke til at vide om de stopper med at komme og hvorvidt de bliver større og mere tydelige. Derfor er det aldrig for sent at prøve med at fugte huden.

Vegetabilske olier i massevis

Min søgen på Google, førte mig ofte til mellemøstlig kvinder som påstod at vegetabilske olier kunne klare sagen. Jeg synes at de er sindsygt smukke og tager gerne skønheds råd fra dem. Vegetabilske olier er olier fra planter og nødder. Jeg købte mig et arsenal af forskellige olier. Mine yndlings olier var blandt andet: kokos olie, mandel olie, macadamianødde-olie og olivenolie. Jeg havde en regel, at hvis jeg ikke turde spise det, skulle det ikke fugte min krop. Det lyder måske sært men jeg spiste ikke af samme olier, de skulle bare være egnet til det 😀 Huden er vores største organ og vi optager stoffer igennem huden. Det ville jeg skåne min mave for hvor jeg kunne. Det vil også virke godt hvis du undgår for meget shovergel på den voksende maven og også får nogle gode olier indefra.

Der er nogen olier der frarådes til gravide som ricinusolie (castor oil) og man bør heller ikke bruge æteriske olier.

At undgå strækmærker er hårdt arbejde

Det hårde arbejde var at massere maven med olie3 gange dagligt- morgen, middag og aften, som standart! Efter uge 35 kunne min mave suge meget mere og jeg pløjede olie på hver chance jeg fik for det. Hvis det klør kan det tit skyldes at huden er for tør. Og det bliver maveskindet altså tit med det store pres som det er under i en graviditet. Som jeg hørte i The kardashians så må man ikke klø på maven og den hoppede jeg på! Smør istedet igen- det virker hvis der kommer nok på. Jeg havde tit olie pletter og striber på mit tøj igennem min graviditet. Tøjet er jo ikke brugbart i dag men jeg synes at det er godt givet ud. Jeg var i forvejen temmelig usexet. Og i dag er jeg glad for at min indsats har resulteret i en mave med glat fin hud.

Foruden den smukke gravide mave det giver så er det også en god kontakt til barnet. Din baby kan nemmelig godt mærke dine berøringer. Og det er skønt som mor at blive bekræftet i det lille liv indeni. Min søn søgte ofte hånden jeg masserede med og jeg kunne mærke hvordan massagen stimulerede ham til at være aktiv derinde.

Hvis du er ude efter et lækkert og rent produkt kan du bestille dine vegetabilske olier hos Chleopatra.dk. De har en pipette som gør at påførslen ikke bliver så stort et svineri og olierne fås i passende størrelser.

Jeg er især vild med disse to:

Chleopatra sød mandelolie 100 ml

Chleopatra macadamia olie 100 ml

Hvad med dig. -Tror du at strækmærker kan forebygges og undgåes? Har du også fået det modsatte a vide?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *