Skøn & Sund

WHEN LIFE GIVES YOU RHUBARBS

Man siger at rabarber sæsonen er kort. Det ved jeg som urban mor ærlig talt ikke meget om.. Men da jeg var Barn ELSKEDE jeg at plukke rabarber fra mine forældres have og spise dem dyppet i hvid sukker. Jeg elskede det så meget at jeg anså rabarber for min yndlings grøntsag. Det varede bare ikke ved og i dag kan jeg godt vrænge på næsen af rabarber.  Det var indtil min søde søster gav mig en enorm pose rabarber fra hendes have. Jeg følte mig transporteret tilbage til barndommens idyl og frie sind.

Forstads idyl som kontrast til den travle hverdag

Opsat på at min søn også skulle have en lille bid af det søde forstads-liv, satte jeg mig for at finde en en måde, hvorpå jeg kunne udnytte alle de fine stænger. Madspild er jo skidt men derudover er det nødvendigt for mennesker at komme i kontakt med natur og jord en gang imellem. Det kunne kun have været bedre hvis min søn selv havde været med til at plukke rabarberne.

Vi bor i lejlighed, har en stresset hverdag, ser tv og benytter telefoner i min søns nærvær. Derfor springer jeg på hver chance jeg får, for at geare ned med ham og introducere hvad end nu, naturen har at byde på. Og det er noget han elsker.

Rabarber er en super kilde til C og K vitamin og vi fik lavet en tærte en ice-tea med honning og kanel og syltetøj.

 

 

 

 

 

 

 

Har du nogle gode ideer til hvad man kan lave med rabarber?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *